Actualitat

16/03/2020

L’atenció als serveis de la Fundació en relació al coronavirus

En relació a la situació del coronavirus, la Fundació Acollida i Esperança manté l’atenció 24h als dos centres d’acollida de Badalona i la Bisbal d’Empordà i també l’atenció al pis d’inclusió Itaca, a Barcelona. Perquè les 86 persones que viuen actualment en aquests serveis han de continuar sent ateses, igual que les persones que reben acompanyament per part de moltes altres entitats socials.

Cal dir que aquests serveis estan en estat de confinament: s’han restringit tot tipus de visites, la presència de voluntariat i també les sortides dels centres que no siguin estrictament necessàries. Només entra i surt el personal professional indispensable. S’estan aplicant tots els protocols que el Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estan facilitant. Alhora s’ha realitzat un taller de prevenció amb totes les persones residents.

Com a entitat social, davant d’escenaris inesperats com el que ha comportat el coronavirus, fem un esforç de reorganització d’acord en aquest cas amb les mesures de prevenció i control marcades per les autoritats pertinents.

En el cas del Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma (SAVA), s’han limitat les visites a les que siguin molt urgents i es potenciarà l’atenció telefònica.

Pel que fa a la resta de personal de la Fundació que no realitza atenció directa, està fent teletreball i s’estan organitzant reunions per videoconferència.

Pel que fa a la clínica odontològica (Servei Odontològic per a Pacients Socials, SOPS), està tancada temporalment des de divendres 13 de març i s’anul·len les visites de pacients dels propers dies.

En relació al Centre Especial de Treball Mansol Projectes, ha tancat temporalment la producció i la plantilla està confinada a casa seva.

 

Finalment compartir dues realitats que aquests dies estem vivint amb molta intensitat:

  • La primera és una gran preocupació, compartida per tothom, per tota la situació i l’evolució de l’epidèmia, però especialment quan tenim presents les persones que atenem i que estan vivint als nostres serveis, ja que tenen un alt nivell de vulnerabilitat (tant pel seu estat immunològic com per la presència de malalties respiratòries prèvies).

 

  • La segona és el nostre ferm compromís com a professionals de l’àmbit d’atenció social i la convicció que davant d’aquestes dificultats intentarem estar a l’alçada i donar el millor de cadascun i cadascuna de nosaltres.

 

Si ens voleu enviar algun escrit, missatge de veu o vídeo d’ànims per a les persones residents i l’equip ho podeu fer a través del mail comunicacio@acollida.org o al telèfon 680 27 16 27.