Actualitat

13/03/2020

Els temes dels primers tallers de salut del 2020 al pis d’inclusió Itaca

 

Les persones residents a Itaca han participat en els tallers d’educació sobre la salut impartits al pis durant els mesos de gener i febrer. Aquests van a càrrec de la Unitat d’Atenció d’Infermeria, Docència i Recerca (AIDIR) de UIC Barcelona. La coordinadora de les activitats de la Unitat AIDIR, la infermera Lorena Moya, imparteix els tallers des del 2018. La Lorena també es voluntària de la Fundació Acollida i Esperança.

 

Habitualment es fan dues sessions mensuals en les quals també participen estudiants d’infermeria en pràctiques. Estudiants que, alhora que es formen col·laborant en la preparació dels tallers, també coneixen la tasca d’Acollida i Esperança i les persones ateses.

 

La hipertensió és un dels exemples de les qüestions tractades durant el 2020. Una altra de les sessions es va dedicar a la resiliència i la seva repercussió en la salut.

 

A la darrera sessió que tractava sobre primers auxilis, davant de la preocupació que generava el tema, es va deixar un espai per parlar del coronavirus i atendre els dubtes dels usuaris. Va ser precisament l’última sessió que es va poder impartir abans de la implantació de les mesures de prevenció del coronavirus.

 

D’acord amb l’atenció als serveis de la Fundació en relació al COVID-19, i l’anul·lació de tallers i voluntariats, les sessions d’educació sobre la salut han quedat suspeses temporalment a Itaca. Esperem poder reprendre aquesta activitat aviat, quan així ens ho indiquin els protocols de les autoritats pertinents.