Actualitat

04/11/2019

Els residents d’Itaca participen en l’homenatge a les persones sense llar que van morir l’últim any a Barcelona

Les persones residents al pis d’inclusió Itaca han participat en l’homenatge a les 56 persones que vivien o havien viscut al carrer i que han mort durant l’últim any a Barcelona. Va ser el 30 d’octubre en un acte a la plaça de la Catedral de Barcelona.

En Pedro, resident d’Itaca, va llegir unes paraules en memòria d’aquestes persones durant l’homenatge.

D’altra banda, us destaquem les paraules d’en Máximo, que també resideix a Itaca i que ho va viure així:

“Estuvimos en el homenaje de 56 personas que en el año 2019 murieron en la calle. Yo me pensaba que sería una cosa. Cuando llegué vi otra. Cuando empezó fue otra. Me dejó muy emocionado, eran personas con nombre y apellidos… Yo podría haber sido uno de ellos. Yo también viví en la calle dos años. No puedo explicar cómo me sentí al oír todos esos nombres y apellidos. Salí muy emocionado. No puedo explicar cómo me sentí.”

L’acte va posar de manifest que viure al carrer significa tenir molts drets vulnerats: a l’habitatge digne, a la intimitat, a la protecció, a la salut… En aquest sentit es va remarcar que la mitjana d’edat de les persones sense llar que han mort durant els últims dotze mesos és de 56 anys, 26 menys que la resta de veïns i veïnes de Barcelona, i que viure al carrer escurça els anys de vida.