Actualitat

15/09/2019

Les impressions de l’Edouard sobre el seu voluntariat d’estiu

L’Edouard Hargrove va fer un voluntariat durant els mesos d’estiu a la Fundació Acollida i Esperança. Ell viu i estudia a París ciències polítiques però aquest estiu 2019 el va passar a Barcelona i va decidir fer un voluntariat a la nostra entitat.

Tots els matins de dilluns a divendres, l’Edouard feia acompanyament a les persones residents del centre d’acollida Can Banús. Donava suport en alguns tallers, les acompanyava en alguns passejos pel carrer, en sortides… I sobretot parlava molt amb elles i de molts temes. També va compartir temps amb els usuaris del pis d’inclusió Itaca. I va anar a les vacances de la Fundació, on va poder conèixer a persones de tots els recursos.

Volem compartir amb vosaltres algunes de les impressions sobre les seves vivències com a voluntari, gràcies Edouard per tot!

 

 “El voluntariat m’ha fet trencar prejudicis: entendre millor les persones, anar més enllà del que pots pensar quan veus una persona amb un físic determinat o que ha estat a la presó”.

 

“Les persones que he conegut no són persones “simples”. Fan i pensen moltes coses. Pinten, escriuen cançons, juguen a escacs… He tingut converses molt riques sobre política, filosofia, art… Ha estat molt interessant i a més he pogut practicar l’idioma.”

 

“Hi ha moments tristos perquè veus el rebuig que pateixen les persones o la desconnexió familiar i social. Però per a mi cada dia l’alegria i l’esperança han superat la desesperació.”

 

“He començat a comprendre realment què significa tenir una discapacitat física o mental i l’impacte sobre la vida i l’autonomia.”

 

 “Tothom es mereix tenir el mateix tracte. I tothom es mereix una segona oportunitat. I una tercera i una quarta. La gent pot canviar. He vist a gent que veig que ha canviat completament i que s’està superant.”

 

“He pogut veure el paper de les entitats sense ànim de lucre i dels professionals que hi treballen, com els educadors socials. Abans de fer el voluntariat tenia una idea més abstracta.”

Les persones residents de Can Banús van donar-li a l’Edouard una postal plena de bons desitjos i agraïment pel seu voluntariat.

Si estàs interessat en fer un voluntariat a la Fundació pots escriure a voluntariat@acollida.org o trucar a la Mònica Buliart, coordinadora de voluntariat, al tel. 680 27 16 27