Actualitat

10/07/2019

“La gent lluita molt per estar bé”: la Carla Martínez ens explica les seves pràctiques a Can Banús

La Carla Martínez va fer pràctiques al centre d’acollida Can Banús durant 6 mesos mentre estudiava integració social a l’Institut Severo Ochoa d’Esplugues de Llobregat. Li hem preguntat sobre la seva experiència a Can Banús.

 

Què has fet a Can Banús durant les teves pràctiques?

Dones suport perquè estàs fent pràctiques però també penso que estàs treballant durant aquest temps en el sentit que formes part de l’equip, jo m’he sentit com a part de l’equip. És una oportunitat per observar i aprendre com es treballa, què es fa i com es fa.  He donat suport sobretot a l’hora de fer acompanyaments per temes mèdics, temes administratius, anar al banc… També a l’hora de fer tallers dirigits als residents.

 

Què t’emportes? Què t’agradaria destacar d’aquests mesos de pràctiques?

Sobretot he après a valorar el treball en equip, aquesta crec que és una de les coses més importants que m’emporto. Treballar tots amb un mateix interès i intentar aportar el màxim. Tenir una bona relació, escoltar-se i donar-se suport. He vist que és important donar-se la informació necessària del que va passant durant el dia.

I una altra cosa és que cal fer-te autocrítica però de vegades hi ha coses que no pots controlar. De vegades és difícil motivar a tothom per fer alguna cosa, les persones residents sovint porten ritmes diferents entre ells…

Cada dia aprens coses diferents i de totes les persones aprens molt perquè cadascuna té una vida pròpia i t’aporta coses. La lluita per estar bé que veus en les persones residents és d’admirar. La vida que han viscut és molt dura però la gent lluita molt per estar bé.

 

Com veus el teu futur professional?

Les pràctiques m’han fet confirmar que em vull dedicar a l’àmbit social i, potser, en un centre d’acollida com Can Banús. Abans de fer les pràctiques no em plantejava treballar en un centre com aquest, era un entorn que desconeixia i vaig arribar a Can Banús una mica a cegues i sense idees preconcebudes. De moment em continuaré formant: després d’acabar integració social començaré educació social.