Actualitat

26/06/2019

”Sensacions bellíssimes” i molt públic a l’estrena del primer espectacle del grup de teatre de Can Banús

El 19 de juny el grup del taller de teatre del centre d’acollida Can Banús va estrenar el seu primer espectacle, titulat Seres queridos, al teatre d’El Círcol de Badalona.

Después d’assajar durant més d’un any tots els dijous a la tarda, les persones residents de Can Banús van representar davant 150 persones aquesta obra amb una motivació i una emoció que es van encomanar des del primer moment a tot el públic. Va presentar l’acte Lucía Parreño, directora de Can Banús.

El grup està integrat per persones residents que viuen a Can Banús i impulsat pel projecte de teatre inclusiu “Teatre La Llavor”. Al taller de teatre es treballa la memòria, la creativitat, l’autoestima, el treball en equip, el compromís i també altres aspectes.

Abans de començar l’espectacle es va estrenar també un documental que recull el procés creatiu i els punts de vista de Rosa Carbonell, directora de Teatre La Llavor, i de les persones residents a Can Banús que han actuat a l’obra. L’autora del reportatge, que podeu veure a continuació, és Gina de Tera.

Tant la Rosa Carbonell com a directora de l’espectacle com els actors i les actrius de l’obra s’han mostrat molt satisfets per la bona acollida del públic i per les sensacions a l’escenari. L’escena final es titulava precisament així “Una sensación bellísima” i, entre d’altres, recollia sensacions belles i positives en primera persona de tots els actors i actrius. Els diners recollits gràcies a les aportacions rebudes -es va fer taquilla inversa- es destinaran a comprar material per al taller de teatre de cara al curs vinent.

“A vegades, dalt d’un escenari, passen coses extraordinàries, com dimecres passat al Círcol” és el títol de la crónica que va publicar el diari l’Independent de Badalona sobre l’espectacle i que transmet aquestes “sensacions bellíssimes” viscudes al teatre.

També Ràdio Ciutat de Badalona i TV de Badalona van recollir la notícia, amb intervencions de Santiago Escudero, un dels actors de l’obra, Rosa Carbonell com a directora de Teatre la Llavor, i també Miquel Sanchís com a educador, qui ha acompanyat durant els assajos i en la representació de l’espectacle a les persones residents. Podeu veure les notícies aquí:

  • Informatius TV Badalona, minut 18:30

    Programa 360 TV Badalona, 01:34:10


    Ràdio Ciutat de Badalona, minut 41:15
    Podcast