Actualitat

02/05/2019

Emília, voluntària d’Itaca: “Mentre preparem la paella compartim vivències i experiències que ens fan més rics”

Emília Verdú, voluntària al pis d’inclusió Itaca des del 2013

“Parlar, en aquest cas, escriure sobre el que penso d’Itaca és fàcil. Per mi ha estat un regal, em sento privilegiada per l’enriquiment personal que m’ha aportat conèixer i compartir una estoneta de la meva vida amb tots els que viuen al pis. Si no l’hagués conegut, romandria tancada en el meu ‘status’, convençuda que era suficient per viure la vida. I les circumstàncies de la vida, la jubilació anticipada després de 40 anys de servei en el ministeri públic i el traspàs del meu marit al mateix temps, i sentint-me amb moltes forces i vitalitat, em van fer sentir que volia ser útil en algun lloc, ajudant la gent que es trobava en dificultats. Quant n’he aprés de cadascuna de les persones que he conegut a Itaca!

I clar, el projecte de la Fundació, i en aquest cas del Sergi i de l’Anna, els educadors socials d’Ítaca, és engrescador: acollir (habilitar espai i temps perquè les persones puguin construir i expressar les seves necessitats), acompanyar (en situacions que posen al descobert la vulnerabilitat), apoderar (ajudar a descobrir els recursos que cada persona té al seu abast per emparar i abrigar la vulnerabilitat, la intempèrie i la interdependència essencial: paraules, afecte, confiança, solidaritat, paciència, silenci, amistat…).

I imagino que hi haurà moments difícils per a tots els que comparteixen el pis, perquè tots sabem que viure en comunitat no és fàcil. Però el que jo veig cada dimecres quan em presento a Itaca és un ambient de total harmonia i es respira un caliu d’estimació, d’humanitat… difícil de trobar en el món on vivim.

I mentre preparem la paella dels dimecres, anem compartint d’una manera o altra vivències i experiències que ens fan més rics en humanitat, tolerància, estimació.

Quan surts del teu egocentrisme i t’obres al que t’envolta i t’acompanya descobreixes els autèntics referents de la vida.

Per tot això us dono les gràcies, amics, i fins quan Déu vulgui”.

Emília

 

Si estàs interessat en fer un voluntariat a la Fundació Acollida i Esperança ens pots escriure a voluntariat@acollida.org o trucar-nos al 680 271 627 (Responsable voluntariat: Mònica Buliart)