Actualitat

07/01/2019

La participació dels residents en un voluntariat com a eina per a la inclusió social

El centre d’acollida Convent dels Franciscans va començar fa cinc anys un projecte en què els residents del Convent fan voluntariat a la Residència geriàtrica municipal Zoilo Feliu, situada també a la Bisbal d’Empordà.

L’objectiu d’aquesta col·laboració era potenciar la inclusió social dels residents a través del voluntariat. Durant aquests cinc anys s’ha pogut fer una valoració amb els participants i elaborar registres dels quals s’han extret alguns resultats (veure més).

A dia d’avui, després de les valoracions anuals i els resultats obtinguts, s’ha iniciat una nova col·laboració: un cop cada 15 dies, residents i equip del Convent participen d’un bingo amb usuaris de la residència Zoilo Feliu amb els objectius de poder fer més accessible el voluntariat a persones que han de desenvolupar les habilitats per exercir aquest rol. Per altra banda, la col·laboració s’emmarca dins del taller d’estimulació cognitiva ja que el bingo és un joc on es treballen components cognitius i serveix perquè, de manera indirecta, persones que no han tingut mai contacte amb el voluntariat puguin explorar una altra manera d’ocupar el temps.

Aquí podeu veure la notícia que ha publicat l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà sobre aquest tema: “Col·laboració entre la Residència geriàtrica Zoilo Feliu i la Fundació Acollida i Esperança“.