Actualitat

30/01/2019

Els residents d’Itaca assisteixen a tallers sobre salut de la Unitat d’Atenció d’Infermeria, Docència i Recerca (AIDIR)

Durant el 2019 es continuaran impartint al pis d’inclusió Itaca tallers i sessions d’educació sobre la salut. Aquests van a càrrec de la Unitat d’Atenció d’Infermeria, Docència i Recerca (AIDIR) de UIC Barcelona. La coordinadora de les activitats de la Unitat AIDIR, la infermera Lorena Moya, i un/a estudiant d’infermeria en pràctiques són els encarregats de preparar i impartir els tallers dirigits als residents d’Itaca.

En paraules de Lorena Moya “hi ha molt d’interès per part de les persones que viuen a Itaca per aprendre més sobre salut i participen molt als tallers i sessions. Alhora, per als estudiants d’infermeria que fan els tallers és una bona experiència perquè col·laboren activament en aquesta educació sobre la salut i es potencia el seu sentit de compromís social. A més els estudiants diuen que se senten molt escoltats i molt ben tractats a Itaca!”

Les sessions van començar el setembre de l’any passat i han permès als residents tractar temes com l’alimentació, l’exercici o la higiene dins dels hàbits de vida saludables o la salut mental i emocional, entre d’altres. La primera sessió impartida aquest any 2019 a Itaca ha estat sobre “Afecte i sexualitat”. Es fan dues sessions mensuals i cada mes les imparteixen estudiants diferents.

Lorena Moya, qui també és voluntària de la Fundació Acollida i Esperança, ens ha explicat que fan una avaluació contínua dels coneixements adquirits per part dels residents d’Itaca a cada sessió i que en acabar aquest curs avaluaran els resultats obtinguts.

La Unitat d’AIDIR Ciutat Vella, creada per UIC Barcelona, se centra en activitats d’educació per a la salut dirigides a persones en condicions desfavorables, les seves famílies i/o cuidadors. El seu objectiu és ajudar a prendre consciència de l’auto-cura i potenciar el compromís social dels estudiants i futurs professionals d’infermeria.