Actualitat

29/10/2018

25 anys acompanyant i confiant en les persones

Aquest any 2017 celebrem el 25è aniversari de l’entitat! Acollida i Esperança es va constituir com a fundació canònica sota el protectorat de l’Arquebisbat de Barcelona el 3 d’octubre de 1993.

En 25 anys la Fundació Acollida i Esperança ha atès 4.500 persones en risc d’exclusió social, especialment persones amb VIH/sida.

La Fundació Acollida i Esperança va néixer per donar resposta a la situació de marginació i exclusió social de persones afectades pel virus del VIH/sida. Va ser impulsada per dos religiosos, Sor Genoveva Massip, filla de la caritat, i Fra. Josep Costa, franciscà, ambdós amb un gran carisma que conjugava un fort compromís de justícia social amb una tendresa en el tracte a tota persona.

Durant tots aquests anys la Fundació s’ha anat professionalitzant i ampliant els seus serveis sense perdre de vista la seva essència i el llegat del Pare Josep Costa, que ens va deixar el gener de 2017.

“Si acollim amb autenticitat pot néixer l’esperança en un cor trencat” són les paraules del Pare Costa que van motivar el nom de l’entitat.

Actualment la Fundació Acollida i Esperança gestiona dues Llars residències que funcionen com a centre d’acollida, un Pis d’inclusió, un Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma amb 12 pisos, un Centre Especial de Treball i un consultori odontològic per a persones sense recursos.

La Fundació compta amb gairebé 55 professionals i un trentena de voluntaris. El 3 d’octubre vam celebrar una festa interna amb tots ells, juntament amb els residents, al centre d’acollida Can Banús, seu de l’entitat (Badalona).