Actualitat

28/09/2018

El cardenal Omella visita la seu de la Fundació Acollida i Esperança

Foto Arquebisbat de Barcelona

El 21 de setembre el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, va visitar el centre d’acollida Can Banús, seu de la Fundació Acollida i Esperança. El cardenal Omella va compartir el dia amb les persones residents al centre d’acollida, els professionals de l’equip, alguns voluntaris i els actuals patrons de l’entitat.

El Cardenal va animar a continuar “acollint i donant esperança amb autenticitat”. Aquest any farà 25 anys que la Fundació Acollida i Esperança va començar a atendre persones en situació d’exclusió social.

Foto Arquebisbat de Barcelona

Durant la visita el Cardenal va conèixer els serveis oferts per la Fundació, va compartir una estona de pregària amb el grup comunitari, va dinar amb els residents del centre d’acollida i finalment va reunir-se amb l’actual Patronat de la Fundació. Van ser tres hores que van permetre gaudir d’un tracte de proximitat i que per a Acollida i Esperança són un signe que consolida la dimensió eclesial de la seva missió.

Durant la pregària a la capella el Cardenal va posar de relleu la importància d’oferir espais de fraternitat, especialment en un moment on l’entorn social és tan complex. Comentà que els oasis de convivència són una oportunitat de testimoniatge i de transformació en si mateixos.

També destacar de la reunió amb els patrons l’encàrrec del Cardenal de vetllar per donar continuïtat al carisma inicial de Fra. Josep Costa i Sor Genoveva Massip i d’engrescar als equips a acollir i donar esperança amb autenticitat. Finalment aconsellà envoltar i reforçar tota l’aportació dels professionals dels valors evangèlics de servei i humilitat.

 

25 anys d’Acollida i Esperança

Acollida i Esperança es va constituir com a fundació canònica sota el protectorat de l’Arquebisbat de Barcelona el 3 d’octubre de 1993. Aquest any, per tant, celebra el seu 25è aniversari.

Va néixer des del compromís d’un petit grup comunitari cristià per donar resposta a la situació de marginació i exclusió social de persones afectades pel virus del VIH/sida, impulsats pel lideratge de dos religiosos, Sor Genoveva Massip, filla de la caritat, i Fra. Josep Costa, franciscà, ambdós amb un gran carisma que conjugava un fort compromís de justícia social amb una tendresa en el tracte a tota persona.

Podeu veure més fotos de la visita al web de l’Arquebisbat