Actualitat

23/03/2018

Radio Itaca!

Avui us volem explicar una de les experiències més engrescadores del pis de Itaca. Ja sabeu que una de les aspiracions més característiques del carisma fundacional d’aquests pis -malgrat la seva evident evolució i adaptació als temps i als canvis d’usuaris- és la de crear un clima familiar que afavoreixi el desenvolupament personal dels acollits i la seva autonomia. I, sens dubte, la creació d’un ambient familiar inclou moments de relax, de convivència i de treball en equip.

Atenent a aquests objectius, hem creat des de fa uns quants dimecres, un espai recreatiu i formatiu a l’hora amb la creació d’una “emissora local” de radio que ens permet  passar estones simpàtiques, de grup, de creativitat, de objectiu comú.

La Viqui Molins, acostumada a portar Tallers de teatre, ens proporciona “curts” o petites peces adaptades que assagem un o dos dies -o més si és necessari segons la dificultat del text i dels actors-, creem les característiques de cadascun d’aquests personatges, els efectes especials, la música per el inici de la peça o  les cortines musicals i… quan tenim ja la convicció que el text pot ser gravat, ho fem una o dues o tres vegades, si és necessari, fins que la peça queda definitivament al nostre gust. És en aquell moment, quan sentim les nostres veus, quan gaudim d’una creació que mai hauríem imaginat que sortís del nostre grup, quan riem, ens alegrem i ens felicitem mútuament, creant aquest ambient que tots desitgem.

Potser és una activitat que no tindrà massa difusió, que penjada al Youtube sigui seguida per un grapat de persones que ens estimen i gaudeixen dels nostres afers, però el fet de reunir-nos i aplegar-nos en torn a una taula, amb aquella il·lusió que es reflexa en els ulls de tots, en seria prou perquè aquesta activitat setmanal fos adient al nostre compromís de Ítaca i al nostre estil de vida.