Actualitat

30/01/2018

Les monges clarisses de Fortià marxen del Monestir de Santa Clara

Dijous 21 de desembre de 2017, Sor Assumpció i Sor Clara, les dues monges clarisses del Monestir de Santa Clara de Fortià que continuaven vivint al recinte, van marxar. Han anat a viure al Convent de la Divina Providència de la Vall d’Uxó, a Castelló per seguir en comunitat però més acompanyades. Des de la Fundació Acollida i Esperança volem reiterar el nostre agraïment i estima.

El dia que marxaven es va fer una celebració a la petita església del Monestir i Sor Assumpció va llegir aquestes paraules de comiat:

Pau i bé.
És l’hora dels adéus…

Som la comunitat de clarisses de Fortià. Som les hereves d’aquelles filles de Santa Clara que al llarg dels segles hem viscut a l’Empordà: Castelló d’Empúries, Figueres i Fortià. La nostra comunitat ha conviscut sempre amb bon veïnatge amb les persones de bon fer d’aquestes contrades. Moltes germanes de la comunitat han sortit de famílies empordaneses.

En el silenci del convent, vivint del nostre treball, en la fraternitat i amarades per la pregària fem el seguiment de Jesús, seguint les petjades de Santa Clara i Sant Francesc d’Assis.

Ha arribat el moment de deixar el convent de Fortià. Ens acullen les nostres germanes de Vall d’Uxó. Amb elles, des d’ara continuarem la nostra família franciscana.

No és un adéu per sempre…

El convent de Fortià, però, no es tanca. No hi serem personalment nosaltres, però es mantindrà viu l’esperit de Sant Francesc i Santa Clara, per la presència de la Fundació Acollida i Esperança que té com a missió sostenir aquelles persones que lluiten per fer o refer la seva vida, des de situacions d’exclusió social.

La Fundació serà la que administrarà ara el que ha sigut el nostre convent. Ja fa un quant temps que usen una part de la casa i dels terrenys. Nosaltres creiem que aquesta sortida és la més d’acord amb l’esperit que ha sostingut la nostra vida: el servei a Déu s’exercita en el servei als germans i germanes.
L’església del convent continuarà oberta al culte per la missa del diumenge.

Amb aquestes ratlles volem agrair a tots els amics i coneguts l’escalf i l’afecte amb què sempre ens heu envoltat. Des de Vall d’Uxó continuarem units, en l’amistat, pregant els uns pels altres.

Estem segures, i desitgem que sigui així, que fareu companyia i col·laborareu amb la Fundació Acollida i Esperança que continua a Fortià la nostra presència.

Una forta abraçada per tots.
Sor Clara i Sor Assumpció

Fortià, 21 desembre 2017