Actualitat

10/10/2017

Mor Sor Cèlia, monja clarissa del Monestir de Santa Clara de Fortià

Cèlia Fernàndez Coma ha mort amb 93 anys després d’una llarga vida dedicada a Déu i a l’Església

La trajectòria de Sor Cèlia Fernàndez Coma és la d’una dona amb llarga vida de fidelitat a Déu i l’Església, 71 anys de monja clarissa. Sor Cèlia ha mort aquest diumenge 8 d’octubre i deixa un buit enorme tant a la comunitat de clarisses a què pertanyia, la del Monestir de Santa Clara de Fortià, com a la família de la Fundació Acollida i Esperança.

La comunitat de clarisses que viu a Fortià va conèixer la Fundació el 2011, quan valoraven quin futur havia de tenir el Monestir i com convertir l’espai en un servei adreçat a persones amb exclusió social severa. D’aquesta manera, Sor Cèlia, Sor Assumpció – l’abadessa- i les altres quatre monges clarisses que hi vivien van prendre una decisió poc habitual avui en dia: fer donació completa en vida de tot el seu patrimoni, el Monestir i les terres que l’envolten, a la Fundació Acollida i Esperança. D’aquesta manera, al 2012 es va signar un acord per donar continuïtat de les germanes clarisses dins del Monestir, amb el compromís de cura i suport de la comunitat per part de la Fundació i treballar per un millor aprofitament de la finca, de les seves instal·lacions i terrenys i de les seves potencialitats de futur per crear un nou servei per a persones vulnerables.

Gràcies, Sor Cèlia. Et recordarem.