Actualitat

24/10/2017

Apoderament de les persones amb exclusió social, teoria o pràctica? | Nova Taula Rodona de reflexió: dimecres 15 de novembre

Manuel Lecha, Director de l’Àrea Social de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, Albert Sales, Assessor de la Tinença d’Alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i Josep Maria Lluch, director adjunt de la Fundació Acollida i Esperança debatran sobre el concepte de l’apoderament de la persona i com l’apliquen les entitats del tercer sector

La trobada de debat i reflexió es farà el proper dimecres 15 de novembre, de 18:30h a 20h, al Museu Marítim de Barcelona

Quin model d’intervenció social apliquem les entitats socials? El que fem cada dia, les nostres accions, estan connectades amb el que defensem en el model teòric? Com duem a la pràctica els conceptes d’Acolliment, l’Acompanyament i l’Autonomia? Treballar per l’apoderament de persones en risc o en situació d’exclusió social a quines incerteses professionals ens aboca? Què és apoderar en la teoria i què ho és en la pràctica? Se’n parla, d’aquesta possible contradicció, amb els equips? I amb els voluntaris? Hi ha debat professional al sí de les entitats?

Aquestes són algunes de preguntes que enmarquen el debat que la Fundació Acollida i Esperança organitza per al proper dimecres 15 de novembre, a les 18:30h, al Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes, s/n). A l’espai de reflexió hi participaran els ponents Manuel Lecha, llicenciat en estudis eclesiàstics i Director de l’Àrea Social de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu; Albert Sales, politòleg, sociòleg i Assessor de la Tinença d’Alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i Josep Maria Lluch, advocat i Director adjunt de la Fundació Acollida i Esperança. I, evidentment, el debat serà obert a les intervencions del públic.

El debat que proposem vol qüestionar fins a quin punt aquest debat més teòric sobre els models d’intervenció estem duent-lo a la pràctica en les nostres entitats. En les nostres petites i grans accions del dia a dia. Si veritablement els professionals i voluntaris tenim un posicionament, unes actituds i una praxi que permetin tenir en compte la realitat i opinions de les persones a qui atenem, tal com ells mateixos les perceben.

La taula rodona del 15 de novembre reprèn el cicle de trobades que s’han celebrat anteriorment al voltant de la feina i dels professionals de les entitats del tercer sector, la primera sobre les vies d’actuació personal i col·lectiva per fer front a la pobresa estructural -amb Eduard Sala i Arcadi Oliveres- i la segona sobre els límits de la comunicació de l’exclusió social -amb Albert Om, Joan Serra, Anna Roig i Agnès Felis-.

Per inscriure’s a la taula rodona cal enviar un correu electrònic a comunicacio@acollida.org amb les dades bàsiques. Properament hi ha un formulari d’inscripció web.