Actualitat

29/09/2017

Sara D’Mello, fundadora de la ONG India Committed Communities Development Trust, visita la Fundació

Aquesta organització treballa amb la població més vulnerable de Mumbai, especialment amb nens i joves amb el VIH/sida

La trobada entre l’entitat índia CCDT, el Committed Communities Development Trust, i la Fundació Acollida i Esperança va ser un intercanvi molt enriquidor i una oportunitat per conèixer com es treballa sobre el terreny amb les persones amb VIH/Sida i exclusió social a Catalunya i la India.

Sara Lizia D’Mello, que va visitar Can Banús el passat 25 desetembre, és una persona amb una àmplia experiència en el món de la cooperació a l’India i que ha participat en conferències arreu del món. L’any 1990 va fundar a Mumbai l’ONG CCDT que treballa amb la població més desafavorida de la ciutat. Aquesta organització on treballen més de 150 professionals, ajuda al desenvolupament i empoderament de la població dels slums (suburbis), especialment d’aquelles persones afectades/infectades pel VIH. La seva dedicació ha estat reconeguda amb premis internacionals com el “Mimosa d’Or” a Itàlia l’any 2004. També ha participat, per exemple, en les conferències “Jornadas Internacionales de Microcréditos para el Desarrollo” que es van dur a terme a Madrid l’any 2008 organitzades per La Caixa, Casa Àsia i Casa Àfrica.

L’any 2003 es va fundar a Barcelona Amics de Mumbai per a donar suport tècnic des de Catalunya als projectes que desenvolupa el CCDT. A més, seleccionen i formen els voluntaris que cada any visiten, cooperen i treballen a Mumbai, i coordinem activitats de sensibilització a Barcelona.

La trobada va consistir en una visita a Can Banús, el servei odontològic SOPS i el Centre Especial de Treball, Mansol Projectes, per explicar la manera de funcionar d’aquests serveis i els objectius de promoció d’espais d’acollida, acompanyament socioeducatiu i generació d’oportunitats de canvi i autonomia per sortir de l’exclusió social.