Actualitat

07/06/2017

Posem en marxa el segon pis d’autonomia a la Bisbal

El 7 d’abril en Segundo Angulo i el Javi García van anar a viure al segon pis d’autonomia que la Fundació té a la Bisbal d’Empordà. Tal i com us anunciàvem al febrer aquest pis l’hem llogat, mitjançant una conveni de col·laboració, a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Hem trigat dos mesos a posar-lo en funcionament perquè no ens donaven l’alta la llum per problemes amb el butlletí elèctric. El pis l’hem pogut moblar gràcies a les donacions de mobles i electrodomèstics que ens van fent al llarg de tot l’any.

En Javi ha estat derivat des del Convent dels Franciscans on ha viscut durant 4 anys. Va arribar al Convent molt feble de salut, amb dificultats per caminar per una problema d’esquena. Al llarg d’aquests anys ha millorat molt la seva salut i ja pot fer una vida autònoma. Ha tingut clar que es volia quedar a viure a la Bisbal d’Empordà on ja té una mica de xarxa social. El seu desig és trobar una feina a mitja jornada. “Para mí este piso significa mucho, explica, en comparación a cómo estaba en el Convent, es un logro. Supone más libertad, poder cumplir otros objetivos, una vida nueva después de todo lo que he vivido.”

En Segundo fou derivat des d’Itaca on va residir 10 mesos i on li van ajudar a superar un mal moment. Ell ja portava 11 anys vivint a la Bisbal, primer al Convent i després en un pis pel seu compte, però va necessitar posar distància durant una temporada. Ha preferit viure temporalment en un pis de l’entitat i tenir més suport en aquesta etapa. “A mi aquest recurs m’ha anat bé perquè em va ajudar a desvincular-me de les males companyies i em sento millor ara. Al pis estigui millor o pitjor, és casa meva, i això no ho canvia ningú.” En Segundo és molt conegut i estimat a la Bisbal on ha fet moltes relacions, tot i que no descarta tornar a Salt, al pis on vivia amb la seva mare en un futur.