Actualitat

26/06/2017

La revetlla de Sant Joan a Can Banús

La nit més curta de l’any es va viure al centre d’acollida de Badalona amb un sopar de festa i una petita foguera

Des de primera hora del matí, el jardí de la finca de Can Banús ja lluia ben engalanat per a la revetlla. Guirnaldes i vanos de papers de colors van decorar l’espai des del matí i fins que es va pondre el sol (i la calor) i va començar la festa. Decorar la casa és una de les activitats que les persones que hi viuen fan amb il·lusió per tal de fer festa. Cap a les deu de la nit va començar el sopar. De menú: ‘salpicón’ de marisc i pa amb tomàquet i embotits i formatges. I coca de crema per postres, com mana la tradició.

Tothom va fer fotos per tenir-les de record i una estona més tard es va encendre la petita foguera amb paper i cartró. La tradició de la nit de Sant Joan diu que si escrius en un paper una cosa dolenta, un sentiment, un fet ocorregut, i la llences al foc això es crema i desapareix de la teva vida per l’any seguent. I d’aquesta manera hi van participar tant els residents com els professionals de la casa que van celebrar la revetlla.