Actualitat

24/05/2017

Xerrada a l’IES Isaac Albeniz de Badalona sobre VIH i drogues

Una seixantena d’alumnes de 3r d’ESO participen d’aquesta activitat que s’emmarca a dins de l’espai de tutoria i vol apropar la realitat de Can Banús, l’exclusió social i les drogues als estudiants

El testimoni de la Tere els va deixar frapats. No se sentia ni una mosca. Els alumnes de tercer d’ESO de l’IES Albeniz de Badalona -un centre que queda molt a prop al barri- van escoltar amb molta atenció el que la Tere els volia explicar: que consumir drogues i perdre els control és més fàcil del que sembla, que una addicció et fa trencar amb tot i amb tothom, que és una experiència duríssima de vida però que amb ajuda i determinació un se’n pot sortir.

Els alumnes van fer preguntes sobre el paper de la família quan una persona es torna addicta, els amics, el rebuig i la discriminació pel fet de tenir VIH/Sida, la pressió de grup, la soledat… Preguntes molt adients i que deixaven entreveure que la veu i la història de la Tere els havia arribat al fons.

L’intercanvi d’experiències, a més, va servir per posar en joc part dels coneixements treballats a ciències naturals i a tutoria sobre el cos humà, les malalties i les relacions social. Finalment es va fer una petita dinàmica de grup. Es va repartir un postit per alumne i van escriure què s’enduien de la conversa. En aquells trossos de paper de color groc hi ha concentrat molt d’agraïment a la Tere per la seva generositat, per l’aclariment d’alguns conceptes sobre la malaltia del VIH/sida i pel fet de veure el cas d’una persona de veritat que ha passat per aquesta situació tan dura.

El més probable és que al curs vinent aquest mateix grup vingui de visita a la casa per conèixer més la feina que fa l’entitat. De moment, nosaltres farem una segona sessió amb alumnes aquest mateix divendres!