Actualitat

10/01/2017

Un altre Nadal especial a Can Banús

IMG_20161231_233504_ok

Els educadors de Can Banús, Irene Atienza, Mar Abrines, Agus Sancholuz i Adrià Farré, resumeixen les festes de Nadal a la casa

Com a tota gran família, a Can Banús hem volgut celebrar les festes de Nadal “por todo lo alto”. Comencem amb els preparatius ja a principis de desembre perquè intentem guarnir cada racó de la gran casa en què vivim i treballem. Vestim la casa per crear l’escenari on passarem tots plegats els dies de festa. Aquest any com a decoració especial hem fet un arbre de Nadal amb fotos de Can Banús i també, gràcies a un dels treballadors, hem muntat un pessebre Playmobil. Com cada any hem fet un taller de polvorons, un taller de propòsits d’any nou i un taller de postals d’amic invisible, entre d’altres.

playmoil

Són les dates més emocionals de tot l’any pels residents de Can Banús ja que com bé apunta l’Antonio Alor “He sentido nostalgia por los que no he visto, que al mismo tiempo se ha convertido en felicidad, al sentirme querido y apoyado por los demás”. Entre línies es pot llegir tot un seguit d’emocions i sentiments en aquestes paraules. El Nadal són dates difícils perquè recordem èpoques passades, persones amb les quals compartien aquests dies de festa, condicions en les quals vivien abans, i d’altra banda són dates dolces ja que com bé diu el José Sanchez “Me parece que en estas fechas nos olvidamos de los malos rollos y de rencores”. Aquests dies volem seguir mantenint l’esperit que s’intenta crear durant tot l’any a Can Banús, un esperit familiar ple de pau, llum i salut.

IMG_20170106_105149_ok

unnamed

IMG_20170106_112009

Demanant què és el que més ha agradat de les festes a la casa molts coincideixen que és l’ambient que es crea i el menjar. Són els mateixos residents qui creen el menú de les festes i després els cuiners, l’Anabel i en Sergi, juntament amb algunes voluntàries, l’elaboren amb molt de carinyo.

xxx

IMG_0269

El professionals valorem molt positivament l’ambient familiar de la casa, on els llaços que s’estableixen en aquestes dates amb els residents s’enforteixen, i a més hi ha una gran implicació per part dels usuaris que fa que sempre siguin dies especials i emocionants.