Actualitat

19/01/2017

Entrevista a Javier Ribelles, resident del Convent dels Franciscans: ‘No pienso consumir porque no quiero consumir’

DSCF0484

La història del Javier Ribelles (Lleida, 1971) és la d’una persona amb la vida marcada pel consum. ‘No pienso consumir porque no quiero consumir’, afirma convençut que aquesta vegada va la vençuda i sí que ha pogut vèncer l’addicció a les drogues. La seva trajectòria l’ha portat a viure dos anys i mig al carrer, una experiència duríssima que relata tranquil però conscient que farà l’impossible per no tornar-hi. Va arribar al Convent de la Bisbal fa unes setmanes, quan parlem amb ell una estona al claustre.

Mira enrere i creu que ara està bé, li ha costat molt arribar fins aquí i no vol perdre el que ha pogut assolir. ‘Tengo un techo, calor y me cuidan bien’, afirma, i mirant cap al futur explica que desitja una feina perquè necessita estar més ocupat. ‘Me gustaría que hubiera más actividades de taller en el Convent. He trabajado de jardinero, en la fábrica, con el aluminio, en la obra y en un matadero. Algo me tiene que salir!’.

DSCF0486

El Javier vol estabilitzar-se i tenir una feina i un lloc on viure propi per reprendre un contacte més continuat amb els seus fills. ‘Viven en Alicante, tienen 20 y 15 años y no saben cómo los echo de menos. Necesito verlos para tener un chute de alegría.’