Actualitat

14/07/2016

L’Església del Convent, escenari del concert benèfic de la coral infantil ugandesa Cor Safari

10IMG_7914

300 persones van gaudir de les cançons del Cor Safari i van omplir l’església de ritme i energia, arribant al cor de tot el públic

El passat 9 de juliol el grup coral Yes de Music de la Bisbal d’Empordà va portar la coral infantil ugandesa Cor Safari a l’església del Convent. Juntament amb la coral infantil La Petita Lola, el Cor Gospel de Girona i el mateix Cor Safari format per 28 nens i nenes d’entre 8 i 14 anys de l’escola-orfenat de la Fundació Nzuri Daima d’Entebbe (Uganda), van actuar a l’Església del Convent dels Franciscans fent un ple absolut. Els acompanyava la directora del centre, Mama Deborah, i els membres de la Fundació Nzuri Daima.

IMG_7909

El projecte el duu a terme l’ONG sense afany de lucre Nzuri Daima. En l’orfenat d’Endebbe hi  conviuen 207 infants rescatats de la pobresa i  la marginalitat. El què pretén aquesta fundació és promoure la comunicació entre infants de tot el món amb projectes de cooperació i voluntariat entre països com Uganda, Tanzània, l’Índia, el Perú i l’Equador. És la primera vegada que aquests nens i nenes surten del seu país i vénen a Catalunya per compartir la seva música amb cançons cantades en la seva llengua i també en català, anglès, francès, i castellà.

IMG_7911

IMG_7905

L’acte del passat dissabte a l’Església del Convent, va formar part d’un cicle de concerts per tot l’Estat que servirà, juntament amb les vendes del nou disc de la fundació, Joy’s miracle, per recollir diners i millorar així les instal·lacions de la seva escola, les condicions de vida i l’accés a l’escolarització dels infants. Es van recollir 1.600 euros en entrades en el concert del Convent que serviran per aquest objectiu.

300 persones van gaudir de les cançons del Cor Safari. Les veus i balls dels nens i nenes van omplir l’església de ritme i energia, arribant al cor de tot el públic. Les corals bisbalenques convidades a l’acte van cantar conjuntament amb el cor Safari la cançó Quan tot s’enlaira de Txarango, fent aixecar a tots els assistents de les seves cadires. Residents del Convent van poder gaudir de l’espectacle des del cor, un dels llocs més privilegiats de l’església.