Actualitat

05/07/2016

Entrevista a Luis Antolín González, voluntari d’Itaca

DSCF0319

‘Aportem el capital humà que és el millor de nosaltres’

Luis Antolín González (Saldaña, 1963) cada dijous, des de fa més de 5 anys, dorm al pis d’inclusió Itaca. Treballa a Correus en torn de matí i els dijous, a les 15h quan plega, ja va cap a Itaca a passar la tarda i a fer de voluntari de nit. Va conèixer el projecte del pis d’inclusió a través d’ un amic que feia de col·laborador i un dia el va convidar a visitar-lo. Primer va començar fent caps de setmana i, mica en mica, va anar-se quedant a dormir un dia entre setmana ‘amb molt d’esforç, explica, perquè al matí me’n vaig a treballar directament des d’aquí’.

DSCF0310

‘El compromís personal és el que més m’importa de la meva tasca a Itaca. Al principi de tot -recorda- m’agradava molt observar i em va captivar la llavor que va fer néixer Itaca: l’ajuda a morir amb dignitat. Això és el que més em va seduir’. En Luis explica que ‘veus tirar endavant la gent, veus que moltes de les persones que passen per Itaca ‘surten a la vida’ i això et reconforta. De fet, participes en la reinserció d’altres persones perquè puguin ser igual que tu’. M’agrada creure, segueix en Luis, que els aportem el capital humà, que és el millor de nosaltres. Ens acompanyem mútuament, xerrem, veiem alguna pel·lícula, juguem al dòmino o comentem el que els preocupa.’

DSCF0327

DSCF0326

El Luis, durant la conversa, també fa un exercici d’empatia amb la gent més desafavorida de la societat i creu que és molt complicat socialment sortir del pou. ‘La societat és molt injusta amb ells, tot som capaços de parlar d’humanitat però a l’hora de practicar-la ja és tota una altra cosa’, sentencia.