Actualitat

28/06/2016

La Fundació posa en marxa un pis d’autonomia a la Bisbal d’Empordà

DSC_0148

En Juan Luis i l’Àngel hi aniran a viure el proper dimecres 29 de juny

Aquest era un dels objectius que des de fa temps s’havien marcat al SAVA, Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma. De la mateixa manera que la Fundació disposa de pisos d’autonomia, a Badalona i Barcelona, per facilitar la sortida als residents de Can Banús i Itaca, es considerava necessari obrir un pis d’autonomia a la Bisbal per a aquells beneficiaris del Convent dels Franciscans que no aconsegueixen llogar pis al seu nom per manca de solvència econòmica.

El pis està ubicat a l’Avinguda Sant Francesc, molt a prop del Convent, i té capacitat per a 3 persones en 3 habitacions. Durant aquest mes de juny s’ha moblat de dalt a baix gràcies a les donacions de mobles que s’han anat rebent al llarg de l’any. De fet només ha calgut comprar un armari.

DSC_0150

El proper dimecres 29 de juny hi entren a viure l’Àngel i en Juan Luis que ja han acabat amb èxit la seva etapa al Convent. Més endavant s’espera que s’afegeixi un tercer company o companya.

DSC_0153

DSC_0552

En Juan Luis recorda que: “cuando ingresé en el Convento yo era un despojo de la sociedad, estaba en la calle todo el día bebiendo. Aquí me han devuelto la dignidad, han hecho que me vuelva a sentir persona”.

Per la seva banda, l’Àngel no les té totes perquè no li agraden els canvis i s’havia acostumat al Convent. Tot i així és conscient que el Convent ja li havia donat tot el que li podia oferir i que ara necessitava un canvi que li faciliti la recerca de feina.