Actualitat

10/05/2016

El SAVA creix en finançament i en atenció a persones que inicien una vida independent

IMG_4301

El SAVA, el Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma, rep 9.000 euros de l’Ajuntament de Barcelona per seguir amb el seu programa de promoció de l’autonomia

Fer créixer el model d’atenció del SAVA, el Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma. Aquest és un dels objectius que l’entitat es planteja a curt termini perquè es tracta d’un programa de promoció de l’autonomia que facilita que persones que viuen a les llars residència facin el pas -acompanyats- cap a la vida independent. El SAVA és un servei de monitoratge on s’ajuda els usuaris en la recerca d’un habitatge i se’ls proporciona acompanyament socioeducatiu i emocional quan ja viuen de manera independent. Es presta a Badalona, Barcelona, Esparreguera i la Bisbal d’Empordà. Va néixer l’any 2007 amb l’experiència d’un pis pilot amb el nom de Programa Pisos de Suport.

IMG_4245

Només durant el 2015, el SAVA ha acompanyat 33 persones, a 29 de les quals se’ls ha proporcionat habitatge, representant 5.952 atencions persona/dia (estades) i un 96% d’ocupació. L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat a aquest servei 9.000 euros per al 2016.

Com diu el Sergi, un dels usuaris del servei, la presència propera dels tècnics fa que: ‘En el SAVA me siento respaldado y acompañado, seguro ante la vida y sin miedo por el mañana. Me he podido centrar en mi salud y en curarme de la Hepatitis C, subir mis defensas, volver a sentirme fuerte en todos los aspectos, tanto mental como físicamente. ¡Y, ahora, hasta tengo una novia!’