Actualitat

20/04/2016

Xerrades a l’IES de Verges amb alumnes de 2n i 3r d’ESO sobre els efectes de les drogues

IMG_0210 (2)

Residents del Convent i un dels monitors es troben amb joves de 13 i 14 anys per donar-los el seu testimoni vital sobre les conseqüències del consum drogues

L’Institut Públic Escola Francesc Cambó Batlle ha estat de nou l’escenari d’una activitat d’intercanvi d’experiències entre alumnes adolescents i homes i dones que viuen al Convent dels Franciscans. Per tercer any consecutiu es programa aquesta trobada per parlar sobre què implica consumir drogues i escoltar el testimoni en primera persona de persones que han pogut superar la seva addicció i volen contribuir, amb el seu relat de vida, a evitar que aquests joves en prenguin. José Gutiérrez, Angel Sanz, Monica Escobar, Olga Garrido, residents del Convent, i Jesús González, monitor de la casa, van fer dues xerrades tocant temes sovint poc parlats pels joves d’entre 13 i 14 anys com ara la pèrdua de familiars, les repercussions en la salut, el distànciament amb els amics o els problemes judicials, entre altres.

IMG_0209 (2)

Els testimonis, sovint força durs d’escoltar, van aconseguir transmetre als joves que consumir drogues va més enllà de les nits de festa i de diversió i que, sense saber-ho, es posen en un camí molt perillós. Els estudiants es van mostrar molt agraïts per la trobada i fins i tot algun d’ells va felicitar els residents pel fet d’haver pogut sortir de la vida al carrer. La xerrada es va acabar amb una cançó que els alumnes van interpretar com a regal. Les notes de ‘Camins‘ de Sopa de Cabra van cloure la trobada.

IMG_0211 (2)