Actualitat

18/04/2016

Reunió de col·laboradors a Itaca per definir el seu paper dins del projecte

IMG_1036

La trobada, a què van assistir una desena de voluntaris i voluntàries, va servir per analitzar mancances i propostes per millorar el seu paper al pis

El pis d’inclusió Itaca és un recurs molt especial per a la Fundació Acollida i Esperança. No només perquè allà va néixer l’entitat als anys 90, de la mà del Pare Josep Costa i de Sor Genoveva, filla de la caritat, sinó perquè és un servei que funciona només amb dos professionals i un bon nombre de col·laboradors que fan presència al recurs. El fet que els residents comparteixin part de les hores del dia amb voluntaris fa que l’ambient familar al pis tingui valor afegit.

El dia 13 d’abril es va fer una reunió de col·laboradors per avançar en la definició del seu paper dins del projecte d’intervenció socioeducativa d’Itaca, és a dir, per veure com es veuen ells en relació al servei i escoltar les seves opinions. Es va realitzar una autoavaluació amb l’objectiu de definir les mancances, necessitats i propostes i poder prendre decisions per a millorar la seva intervenció.

IMG_1035

 

A la reunió van sorgir algunes demandes i suggeriments, com ara conèixer millor les normes i pautes dins d’Itaca, establir un espai “virtual” de comunicació entre els col·laboradors per compartir i enriquir la seva tasca i fixar canals i estratègies per a millorar la comunicació entre l’equip professional.

El proper 18 de juny està prevista la propera “Trobada en el camí” –la reunió anual de la família d’Itaca– que aquest any es farà per primera vegada als jardins de Can Banús.