Actualitat

04/03/2016

Metadona i sobredosis, o com ser conscients dels riscos de consum

DSCF0290

Taller a Can Banús sobre la prevenció de les sobredosis per personal del CAS Delta de Badalona

Dimecres 2 de març Can Banús va acollir un taller per evitar les sobredosis en persones que prenen metadona o que no están en consum actiu des de fa poc. Malgrat les persones que viuen a Can Banús no consumeixen cap substància –aquesta és una condició indispensable per als homes i dones que viuen a la casa– el treball socieducatiu consisteix a informar i que siguin conscients dels riscos que comporta el consum de qualsevol tipus de substància. Dues infermeres del CAS Delta de Badalona i una altra d’una narcosala de Barcelona van oferir informació rellevant de què passa si es consumeix cocaïna o heroïna mentre es pren metadona o s’està en una procés de desintoxicació recent.

DSCF0287

DSCF0291

Els van explicar com reconèixer els simptomes d’una sobredosi, els primers auxilis com la posició lateral de seguretat, la reanimació cardio-pulmonar i la injecció de naloxona (antídot en cas de sobredosi per heroïna).
Al final del taller, les infermeres van repartir una mena de ‘carnets’ als assistents com a persones formades i per a poder anar a buscar material als CAS per tenir a l’abast en cas de patir una sobredosi.

DSCF0289