Actualitat

14/12/2015

Prop de 300 persones omplen Santa Maria al Concert Solidari de la Fundació Acollida i Esperança

_MG_0868

Dissabte al vespre es va celebrar la trobada nadalenca de l’entitat amb la música de la Coral Gospel Sentits i la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater i d’altres membres destacats del Govern municipal

La Parròquia de Santa Maria plena fins a dalt. Aquesta va ser la millor imatge i la que quedarà per al record del concert de Nadal 2015 de la Fundació Acollida i Esperança. Prop de 300 persones van omplir els bancs de la parròquia per assistir a l’acte benèfic que l’entitat organitza cada any per les festes nadalenques i que enguany s’ha fet a Badalona per primera vegada. Amb la complicitat de la coral badalonina Gospel Sentits, la trobada va voler connectar amb el sentit del Nadal i explicarla Fundació com a espai d’acollida i esperança per a les persones més trencades de la societat.

_MG_0844

_MG_0761

_MG_0778

_MG_0803

Per iniciar l’acte va donar la benvinguda Mossen Jaume Aymar, que va explicar la bona sintonia entre la Parròquia de Santa Maria i la Fundació i el treball conjunt a favor dels més pobres. Després, Mijail Acosta, director de l’entitat, va explicar que ‘l’entitat va néixer per acollir persones vulnerables, algunes d’elles que morien en total marginalitat. Ara encara arriben persones en situacions vitals de molt trecament. I intentem acompanyar-les, millorar la seva qualitat de vida. Segur que no sempre ho sabem fer, però és la nostra fita’. El concert, que portava com a lema ‘Superant l’estigma i la pobresa’, va donar peu a una altra reflexió sobre el fet de les dificultats socials del moment, la precarietat econòmica, les desigualtats i la discriminació que encara pateixen persones de l’entorn social de la Fundació. Tanmateix, Acosta va afegir que ‘volem apel·lar a la capacitat de transformació, de lluita, de recerca de sentit.. No ens volem resignar i sí tenim esperança que l’estigma i la pobresa es poden superar.’

_MG_0780

_MG_0912

_MG_0973
Per la seva banda, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va posar en valor la bona feina de la fundació i va destacar que ‘no volem caritat, volem justícia. Avui celebrem que lluitar pel bé comú és cosa d’entitats, ciutadania i administració. I que hem de ser tots corresponsables de la lluita contra l’estigmatització de la pobresa.’

_MG_1026

Una gran actuació musical de la Coral Gospel Sentits, amb la sorpresa final que l’alcaldessa va pujar dalt de l’escenari per interpretar amb ells la darrera de les cançons, va tancar la vetllada.