Actualitat

01/10/2015

Tracte o (Mal)tracte en la relació socioeducativa

IMG_7824 (2)

El director de Can Banús, Jordi Usurriaga, participa en el primer dels debats del Dia Internacional de l’Educació Social

Per tercer any consecutiu el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) organitza tota una sèrie d’activitats i trobades per celebrar el Dia Internacional de l’Educació Social (2 d’octubre).  Ahir a la Sala “la Cuina” del Centre Francesca Bonnemasion es va celebrar el primer debat titulat ‘Tracte o (Mal)tracte en la relació socioeducativa, una relació des del respecte’.

El director del centre d’acollida Can Banús, Jordi Usurriaga, va participar -juntament amb altres professionals de l’acció social- en un diàleg sobre qüestions que en el dia a dia es plantegen com a dilemes ètics i que sovint queden sense resposta. Des dels nostres llocs de treball, en el nostre quefer quotidià, i sense ser-ne conscients, podem generar una violència estructural vers les persones que utilitzen els serveis i augmentar així les desigualtats? Som capaços de coordinar-nos bé entre els agents? Posem a l’usuari al centre de tot? Els nostres mètodes i protocol s’adiuen sempre amb les necessitats de les persones que atenem?

IMG_7825 (2)

Els professionals convidats a participar van aturar la seva accelerada dinàmica quotidiana per exposar -a partir de la seva pràctica i experiència- les seves vivències, inquietuds, contradiccions i reflexionar i parlar junts sobre el tracte en l’àmbit de l’atenció socioeducativa.