Actualitat

28/10/2015

Can Banús engega amb èxit un grup d’ajuda mútua per recuperar-se de les addiccions únic a Badalona

FAE_canbanus_008

El grup va començar a funcionar el passat 7 d’octubre amb unes vint persones, bona part de les quals de fora del centre, i cobreix una mancanca important a la ciutat

Tots els dimecres, de 17:30h a 19:30h, a Can Banús funciona un nou grup d’ajuda mútua per a recuperar-se de les addicions i fomentar les relacions humanes. Des del passat dia 7 d’octubre està en marxa aquest nou espai basat en la tècnica de les “dotze passes”, la mateixa que segueixen alcohòlics anònims o narcòtics anònims, grups que utilitzen aquesta metodologia de la qual són precursors.

El grup està format per residents de Can Banús i per gent que té interès en participar en aquest tipus de reunió de Badalona i també d’altres municipis. Sigui per compartir la seva experiència, sigui per continuar el seu procés de recuperació, o de vegades per les dues coses. Unes 20 persones assisteixen cada setmana a les sessions.

La inquietud de la Fundació per obrir un grup d’ajuda mútua d’aquest tipus radica en què alguns dels nostres residents pateixen recaigudes, i llavors dissenyen una pla de treball individualitzat, on sempre un dels ítems és assistir a grups per treballar les addiccions. I de resultes d’això hem constat la dificultat de trobar espais adients, adaptats i pròxims al nostre centre. Els objectius d’un grup d’aquestes característiques són recuperar-se de l’addicció i fomentar les relacions humanes. I en el cas del nostre grup hi ha, a més, un parell d’objectius més: obrir el centre de Can Banús a la ciutat tot creant un grup d’aquestes característiques (ja que fins ara només n’hi havia un de similar, el d’alcohòlics anònims) i oferir l’experiència a la ciutadania, donar-los testimonis de vida i de recuperació així com proposar que els relats d’aquestes persones puguin ser útils als altres.

Val a dir, que de moment ja hem aconseguit una cosa important: que els grups de narcòtics anònims es plantegin tenir grups en llocs adaptats per a persones amb dificultats de mobilitat. El fet d’ haver enviat algun resident de Can Banús amb aquestes particularitats a algun grup els ha fet constatar –de primer mà- la dificultat que tenen i l’exclusió que pateixen.