Actualitat

08/09/2015

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, fa una visita institucional a Can Banús

025

Acompanyada pel 5è tinent d’alcalde i regidor de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, l’alcaldessa va visitar les instal·lacions del centre d’acollida de Can Banús, SOPS i el Centre Especial de Treball, Mansol Projectes

Va ser una trobada llarga, de dues hores. Perquè  la invitació a l’alcaldessa i el regidor de Serveis Socials a conèixer  les instal·lacions que la Fundació Acollida i Esperança té a Badalona, a la finca de Can Banús, buscava un espai de diàleg tranquil. La visita institucional va començar a les 17h, amb l’arribada al centre d’acollida de Can Banús i la visita per totes les seves instal·lacions de la mà del seu director, Jordi Usurriaga.

A més de veure els espais i la història d’aquesta Masia que la Fundació va rehabilitar l’any 1993, l’alcaldessa es va interessar per les persones que acollim: per com hi arriben, quant de temps s’hi queden, quines sortides socials, laborals i habitacionals tenen i com s’integren en la vida del barri de Bufalà i de la ciutat de Badalona.

La visita a la casa va coincidir amb un taller per recollir idees i propostes per encarar aquest curs que comença. L’alcaldessa i el regidor van seure i escoltar com, una per una, totes les persones que viuen a la casa es van presentar i van explicar com havien arribat fins aquí. Escoltar-los parlar és la millor carta de presentació de la feina que fa la Fundació.

012

020

La visita va continuar amb el Servei Odontològic per a Pacients Socials, el SOPS, on es van interessar per aquest servei que ofereix atenció bucodental amb pacients amb VIH però també a aquelles persones que pateixin excluisió social i necessitin cuidar-se la boca.

Finalment, la comitiva va visitar les naus industrials de Mansol Projectes de la mà del seu director, Carles Omegna i van conèixer de primer mà el tipus de feina que fa i ofereix el Centre Especial de Treball i els itineraris vitals de les persones que hi treballen, pel que fa autonomia, autoestima i inici d’una vida el més normalitzada possible gràcies a tenir una feina.

028

033

En resum, va ser una visita molt interessant i profitosa i una bona oportunitat per donar a conèixer l’entitat i mirar de trobar punts de treball en comú.