Actualitat

16/07/2015

Can Banús i Mercadona signen un acord pel qual el centre rep l’excedent diari de productes del supermercat de Bufalà

IMG_8798

De dilluns a dissabte una furgoneta de Mercadona porta tot el menjar que després es reparteix a d’altres centres de la Fundació

Des de fa unes setmanes, una furgoneta de Mercadona arriba cada migdia a Can Banús. A dins hi ha tot el menjar que el supermercat que hi ha molt a prop del centre, al Carrer de la Tècnica de Bufalà, no pot vendre i que ha decidit donar a l’entitat gràcies a un conveni de col·laboració. A través de les gestions del Banc dels Aliments s’ha pogut concretar aquest acord que, des del passat 18 de juliol, fa que el centre de Can Banús rebi molt menjar. Els termes de l’acord fixen que aquests excedents de la botiga no poden estar caducats ni en mal estat sinó que són aquelles mercaderies que per estètica o per estratègia comercial no poden sortir al mercat.

IMG_8796

La cuina de Can Banús ara té molta més feina de logística per tal de gestionar correctament uns aliments que no saben quins són de manera anticipada i que cada dia són diferents (menjar precuinat, carn, peix, fruites i hortalisses o pa, principalment). Per tant, sovint s’han d’adaptar els menús per utilizar el menjar que arriba i que cal gastar. També periòdicament es fa arribar part d’aquestes donacions al Convent i Itaca per tal que aquests centres també se’n puguin beneficiar.

IMG_8799

El valor dels productes que ens han donat durant els primers quinze dies ha estat de prop de 3.000 euros.