Actualitat

28/06/2015

El Convent estrena un taller d’elaboració de cremes amb productes naturals i consolida el de rehabilitació cognitiva

tallercremes

Les activitats han generat l’interès de moltes de les persones que viuen al centre

Amb l’arribada de l’estiu el Convent dels Franciscans fa noves propostes de tallers per a les persones que hi viuen. D’una banda, el dijous 19 de juny va començar un taller de cremes i ungüents arrel de la demanda d’algunes noies que resideixen en el Convent. En aquest taller, dinamitzat per la terapeuta ocupacional del centre titulada en fitoteràpia pel gremi d’herbolaris de Catalunya es van oferir coneixements sobre diferents tipus de cremes amb productes naturals i plantes de l’entorn. El taller està pensat per fer 5 sessions de 2 hores, teòriques i pràctiques. Està previst l’aprenentatge per a fer ungüents per dolors musculars, expectorants, cremes hidratants i antiarruges. El taller està obert a tots els residents interessats en el tema.

tallerrehabilitacio

Per altra banda, el taller de rehabilitació cognitiva dirigit per la psicòloga del centre, ha vist augmentat el nombre de participants des de fa 4 anys. En els inicis del taller s’atenia uns 5 usuaris amb mancances a nivell cognitiu però actualment els diagnòstics de malaltia mental amb afectacions sobretot a memòria, atenció i orientació ha anat creixent i just aquest any 2015 s’està atenent a 9 usuaris. El taller està orientat a usuaris que tinguin un diagnòsitic de demència o bé que presentin simptomatologia disfuncional cognitiva. Per començar es fa una petita valoració del dany mental amb tests i proves psicomètriques i després s’adapten els exercicis que cal que l’usuari faci. El taller es fa cada dijous al matí durant 2 hores.