Actualitat

05/11/2014

Una família amb nens d’Esparreguera que havia de ser desnonada estrena Cal Claró, el nou habitatge de la Fundació

IMG_20140403_121040

L’estada d’aquesta família s’ha tramitat d’urgència a petició dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Esparreguera

Després de les obres de remodelació realitzades per Mansol Projectes SL, la Fundació posa en marxa un nou habitatge d’atenció a persones amb risc de pobresa i exclusió social. Es tracta de Cal Claró, una planta baixa amb jardí a Esparreguera, un immoble que l’entitat va rebre com a donació d’una família de Badalona per a destinar-lo a ús social. D’aquesta manera, d’una banda, es compleix el desig dels antics propietaris que l’habitatge tingui una utilitat per als més desafavorits i, de l’altra, la Fundació guanya un recurs per oferir una oportunitat de viure amb dignitat a aquelles persones que ho necessitin. Cal Claró passa a formar part del Servei de Suport a la Vida Autònoma i, per tant, de la cartera de pisos que l’entitat pot oferir.

Captura de pantalla 2014-11-10 a les 13.20.18

Captura de pantalla 2014-11-10 a les 13.20.51

A través de Serveis Socials del municipi s’ha rebut la sol·licitud d’aquesta família que anaven a ser desnonats la setmana vinent i que es quedaven al carrer. Es tracta d’una parella jove sense feina estable i amb dos nens petits, i rebran acompanyament des de Serveis Socials i des del Servei de Suport a la Vida Autònoma. L’acord al qual s’ha arribat és que poden fer ús de Cal Claró temporalment i que pagaran un lloguer social de 200 euros mensuals, que en gran part és subvencionat per l’Ajuntament d’Esparreguera així com part dels subministraments de llum i aigua. Properament es farà un conveni amb l’Ajuntament per establir i regular el marc de col·laboració.

Captura de pantalla 2014-11-10 a les 13.20.28