Actualitat

03/11/2014

70 alumnes de l’escola Cor de Maria passen dos dies de convivències escolars al Convent dels Franciscans

Captura de pantalla 2014-11-06 a les 09.42.52

Els joves van poder escoltar de primer mà els testimonis de vida d’alguns dels residents o aprendre la feina que es fa al taller

Els passats dies 29 i 30 d’octubre, prop de 70 alumnes de l’Escola Cor de Maria de la Bisbal d’Empordà van triar el Convent dels Franciscans per a les seves convivències escolars. Els estudiants, de primer, segon i tercer d’ESO, van fer activitats diverses a les instal·lacions del Convent i van conèixer de primera mà els motius pels quals una persona pot acabar necessitant l’ajuda d’un centre d’acollida com el de la Bisbal d’Empordà.

Dimecres 29, els joves van utilitzar espais del Convent per a fer activitats de l’escola de reflexió i treballs de grup i, l’endemà, el dijous 30 -juntament amb els equips del centre- es van organitzar diferents activitats. Els residents es van dividir per grups, uns que van explicar les seves experiències de vida, altres que van mostrar-los al taller com es fan els braçalets i les tasques amb feltre, d’altres van fer un taller de salut, on les auxiliars van explicar la malaltia del VIH i els alumnes van poder fer preguntes, uns altres altres fent jocs de taula i els últims jocs a l’exterior.

Captura de pantalla 2014-11-06 a les 09.43.19

Captura de pantalla 2014-11-06 a les 09.43.06

La proposta va ser molt ben rebuda tant per l’equip de professionals com pels residents de la casa, alguns del quals com el Rafa expliquen que “van passar molts grups de nens fins a l’hora de dinar i em va agradar molt. Els vaig poder explicar el motiu pel qual estic al Convent i també com vaig deixar la droga. És important perquè es fixen en nosaltres i agafin exemple.” De la seva banda, en Jaume opina que “la semana pasada va venir un grup de nens a jugar al parxís, a l’oca i a cartes. Ens ho vam passar molt bé! Va ser un dia molt important per a mi per què els nois es van portar molt bé i no ens van discriminar”. Per la seva banda, en Josep Lluís relatava que al seu grup “ens vam dedicar a cosir diferents figures, juntament amb la meva educadora i amb grups d’alumnes. És important que vinguin aquest tipus de persones perquè els podem ensenyar coses i d’elles en podem aprendre també algunes.” El Toni recorda que “vaig estar jugant al parxís amb dos nens i dues nenes. Vam jugar dos cops, una vaig guanyar jo i amb l’altra ens vam quedar a mitges. Cal saber valorar les activitats amb aquests grups”.