Actualitat

02/10/2014

‘La comunicació, un aliat per a visibilitzar la pobresa i l’exclusió social’ > Taula rodona, el 23 d’octubre, al Museu Marítim de Barcelona

FAE_convent_072_retallada

La Fundació Acollida i Esperança organitza aquest debat on hi participaran Albert Om, periodista de TV3; Agnès Felis, directora de l’Agència de Comunicació Social, Anna Roig, cap de comunicació de Càritas i Joan Serra, cap de societat del Diari Ara 

El proper dijous 23 d’octubre, la Fundació organitza el segon debat al voltant de l’acció social que dóna continuïtat a la primera xerrada que es va celebrar amb Arcadi Oliveres i Eduard Sala al CCCB el novembre passat. En aquesta ocasió, el focus estarà posat en la comunicació com a eina per posar en valor la feina de transformació de les entitats socials i per ajudar a visibilitzar la pobresa i l’exclusió social.

La proposta pretén reflexionar sobre la manera com els professionals de la comunicació s’enfronten als temes socials i fer-ho contraposant diferents punts de vista: el dels professionals que treballen en un mitjà, el qui ho fa com a responsable de comunicació d’una entitat i el qui ho fa com a responsable de l’agència de comunicació vinculada a una federació d’entitats d’acció social.

La xerrada, doncs, plantejarà qüestions com l’anàlisi de com és la comunicació de les entitats i com es podria millorar; si amb la crisi això ha canviat d’alguna manera; si el públic és més sensible i empàtic a històries de pobresa i exclusió o els límits de la comunicació, com el dolor de l’altre o la dignitat de la persona. Per abordar tot això comptarem amb la presència del periodista de TV3, Albert Om; la cap de comunicació de Càritas Barcelona, Anna Roig, el cap de societat del Diari Ara, Joan Serra, i la directora de l’Agència de Comunicació Social d’ECAS, Agnès Felis.

element_multimedia462

La trobada es farà dijous 23 d’octubre, a les 19h, a la Sala d’Actes del Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes, s/n). Podeu veure com arribar-hi en aquest enllaç. Per assistir a l’acte cal inscripció previa per correu electrònic a comunicacio@acollida.org o per telèfon al 93 4970350. L’entrada serà lliure però hi haurà la possibilitat de fer una aportació voluntària allà mateix. També s’ha previst una fila zero per a persones, empreses o entitats que no puguin assistir a l’acte però que vulguin fer una donació.

* Fotografia del Museu Marítim de Barcelona