Actualitat

08/09/2014

La Fundació rebrà 32.000 euros de l’Obra Social “la Caixa” dins la convocatòria de programes d’inclusió residencial

FAE_SVA_030_retallada

El Servei de Suport a la Vida Autònoma ha estat seleccionat dins del Programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials

La setmana passada es van donar a conèixer els 39 projectes seleccionats en la convocatòria d’Habitatges d’Inclusió Social que per segon any concedeix l’Obra Social “la Caixa”, un dels quals és el Servei de Suport a la Vida Autònoma. Més de 2.500 persones en situació de vulnarabilitat de l’tot l’Estat podran tenir accés a un habitatge d’inclusió residencial en un programa que invertirà prop d’1 milió d’euros. La finalitat de la convocatòria és la promoció de la integració social i la vida indepedent de persones amb discapacitat o en risc o situació de vulnerabilitat social mitjançant actuacions integrals, així com programes residencials adreçats als col·lectius més desafavorits.

La Fundació va presentar a la convocatòria d’ajudes el Servei de Suport a la Vida Autònoma – Programa de Pisos, un projecte des del qual s’ajuda les persones que fan el pas cap a una vida més independent. El servei està dirigit a les persones motivades, preparades i amb més possibilitats de poder optar a una vida autònoma després d’haver-se recuperat en un servei residencial, ja sigui de la Fundació o no. Els objectius: promoure la formació d’unitats convivencials; facilitar l’accés a l’habitatge; prestar suport emocional, logístic i material; donar eines per a la bona gestió dels pisos. Aquests paràmetres han estat molt ben valorats per l’Obra Social perquè s’ajusten a l’atenció integral i el treball multidisciplinar a favor de la plena autonomia.

Amb aquests 32.000 euros, la Fundació reforçarà el programa de pisos i rehabilitarà el pis del carrer Sant Medir de Barcelona que va ser cedit a la Fundació per les Germanes Clarisses de Reus a mitjans d’aquest any amb capacitat per a tres persones.