Actualitat

22/09/2014

La Fundació Acollida i Esperança i l’Ajuntament de Barcelona signen un conveni de col·laboració de dos anys per al projecte d’Itaca

IMG_7891retallada

El consistori barceloní es compromet a fer dues aportacions anuals de 40.000 euros per ajudar a finançar el pis d’acollida

La setmana passada, la Fundació Acollida i Esperança -representada pel seu gerent, Carles Pàramo- i l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona -que encapçala la tinenta d’alcalde Maite Fandos– van signar un conveni de col·laboració per dos anys pel finançament del pis d’acollida Itaca situat a Ciutat Vella.

L’acord suposa, d’una banda, l’ajuda econòmica de 80.000 euros -en dos exercicis- per part del consistori i, de l’altra, el compromís per part de la Fundació del manteniment i la gestió adequada del projecte del pis d’acollida per oferir un allotjament temporal per a persones amb exclusió social, prestant un acompanyament individualitzat que promogui la seva integració, així com recollir informació objectiva que permeti avaluar els resultats del projecte.

El pis d’acollida Itaca és una llar amb un ambient familiar de convivència, amb 8 places i que va entrar en funcionament l’any 1990. Hi resideixen persones que es troben en situació d’exclusió social i que cerquen viure amb un major grau d’autonomia. Els objectius d’Itaca són la millora de la qualitat de vida dels residents, la promoció personal i la integració social i laboral, alhora que es possibilita un espai de participació ciutadana.