Actualitat

02/07/2014

Òptica Hispano, 18 anys ajudant els usuaris de la Fundació a veure-hi bé

ulleres_notihispano

L’òptica de Badalona fa prop de 20 anys que col·labora desinteressadament amb l’entitat oferint visites oftalmològiques i ulleres a totes les persones que viuen a les cases i que en necessiten

L’any 1996, quan es va obrir el centre d’acollida de Can Banús a Badalona, va començar també una llarga relació de col·laboració i confiança amb l’Òptica Hispano de la ciutat. En aquella època en què l’entitat tot just s’acabava de constituir com a Fundació, amb escassos recursos i encara amb una estigmatització social duríssima cap a les persones que patien VIH/Sida, l’Òptica Hispano va decidir ajudar l’entitat a millorar la visió de les persones residents amb tot allò que calgués.

IMG_6960_notiwebhispano

IMG_6963notiwebhispano

Des de llavors, centenars d’usuaris de Can Banús, el Convent, Itaca, Servei de Suport a la Vida Autònoma i Mansol Projectes, SL han passat per la botiga del carrer Martí Pujol per visitar-se amb el metge oftalmòleg, obtenir la graduació adequada a les seves necessitats i fer-se unes ulleres que, sovint, els canviaven radicalment la seva vida diària. No només per una qüestió d’autoestima i de millora del seu aspecte sinó perquè sovint passaven de veure-hi borrós a incrementar la seva autonomia i capacitat de fer coses tan habituals com llegir, escriure o desplaçar-se per si sols. I tot això sense cap cost per a les persones ni per a la Fundació.

IMG_6973notiwebhispano

IMG_6975notiwebhispano

La Maria Soldevila, fundadora de l’Òptica Hispano, explica que tot va començar amb una visita del Pare Costa, fundador de l’entitat, i Mijail Acosta, actualment director de la Fundació Acollida i Esperança. Durant aquesta conversa, les germanes Soldevila van quedar impressionades pel seu compromís amb les persones més excloses de la societat i que patien VIH/Sida i allà mateix van decidir iniciar una col·laboració que arriba fins avui.

La Maria explica que “ho fem amb molt de carinyo, per mirar de fer el bé als altres i perquè els nois ‘puguin veure les coses una mica més clares’”. Recorda que aquella primera conversa la va commoure molt i que “m’hi vaig sentir implicada, sense buscar-ho em vaig sentir molt a prop de la Fundació i dels seus valors, perquè a l’Òptica Hispano, com a la Fundació, tractem igual totes les persones. No mirem la seva condició, ni el que pensen, ni el que han fet perquè totes són persones com nosaltres i mereixen el nostre respecte.”

IMG_6982notiwebhispano

Des de la Fundació Acollida i Esperança volem agrair de tot cor el compromís i l’ajuda desinterassada de l’Òptica Hispano a llarg de tots aquests anys.