Actualitat

04/07/2014

El Pare Josep Costa, entrevistat per La Vanguardia aquest diumenge

fotoEntrevistaLaVanguardia_web

Aquest diumenge dia 13, el diari La Vanguardia publica una extensa entrevista sobre la trajectòria vital del Pare Costa

Va ser una conversa llarga i reposada amb el Pare Costa, el resultat de la qual veurà la llum aquest diumenge 13 de juliol a La Vanguardia. El diari català es va interessar per la trajectòria personal del Pare Josep Costa, impulsor de la Fundació Acollida i Esperança des del seu inicis.

Durant la xerrada, el periodista va mostrar molt d’interès per la seva etapa com a missioner franciscà a Bolívia, pel paper de l’església en aquella època, per les relacions amb les comunitats indígenes i per la pobresa extrema que va conèxier aquells anys dedicats a treballar per la justícia social al país llatinoamericà.

Un anys després, i ja de tornada a Catalunya, sent la crida a ajudar les persones més desafavorides de la nostra societat, el Quart Món. En aquell moment la malaltia del VIH/sida començava a causar estralls i moria molta gent al carrer, sola i en condicions duríssimes. En aquelles dates -a finals dels ’80- coneix Sor Genoveva, filla de la Caritat de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac de la Barceloneta i coincideixen en els seus compromisos vitals: l’ajuda a les persones malaltes de VIH/sida, exclosos socialment, estimatitzats i profundament sols. D’aquesta manera es proposen obrir un pis per acollir aquestes persones, oferir-los els àpats bàsics, un lloc on dormir i el compromís d’ajudar-los. Aquell va ser l’origen del que avui és la Fundació Acollida i Esperança.