Actualitat

12/06/2014

Eduard Sala i Doro Carbó publiquen un article sobre Espiritualitat i Educació Social a la Revista d’Intervenció Socioeducativa de la Fundació Pere Tarrés

revistaeducaciosocial

Sala és patró de la Fundació Acollida i Esperança i director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac de la Companyia de les Filles de la Caritat

S’acaba de publicar el número 56 (2014) d’Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa de la Fundació Pere Tarrés i aquesta edició conté un article titulat “Espiritualitat i educació social? De què vas?“.  Escrit per la Doro Carbó i l’Eduard Sala, dues persones molt vinculades a la Fundació Acollida i Esperança, l’assaig es planteja algunes preguntes fonamentals que tot educador social hauria de fer-se en la seva pràctica professional. Quines dimensions de la persona acompanyem? Quina és la nostra missió a la vida? Quina és la nostra visió de l’home, de la vida i del món?

El text reflexiona al voltant del descobriment de la interioritat de la persona i proposa que dins de l’acompanyament socioeducatiu obrim també portes a aquesta dimensió més interna de les persones. Fa unes reflexions molt pertinents per a l’entitat tenint en compte la missió, visió i valors de la Fundació.

Algunes de les idees que proposa l’article són:

  • una espiritualitat ben entesa pot portar la felicitat,
  • es tracta d’atendre l’interior per deixar-se finalment de mirar un mateix,
  • la persona comença un camí d’aprofundiment que li permetrà desenvolupar competències ben visibles de cara a l’exterior, com ara les relacions positives, l’admiració per la bellesa, el fet de commoure’s davant les injustícies i el compromís social.

Tal i com argumenten Sala i Carbó, en una societat sovint allunyada de l’experiència profunda, materialista i veloç, s’imposa cada cop més el descobriment de la interioritat de la persona. Animeu-vos a llegir tot l’article sencer en aquest enllaç.