Actualitat

28/04/2014

L’Horta de Santa Clara, premiada en la II edició dels Premis Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras

premibañeres1

El projecte d’hort social i ecològic, que va començar a funcionar al 2012, és un treball conjunt entre la Fundació i la Cooperativa Tarpuna

El passat dia 23 d’abril, en el marc de la Diada de St Jordi, va tenir lloc l’entrega de premis de la segona edició dels Premis Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras que reconeixen la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social, contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones. Els guardons els entrega la Plataforma Educativa, un grup d’entitats que treballen per la innovació i la creació en el camp de l’acció social i tenen 3 categories, el guardó a la Corresponsabilitat Ciutadana, el Premi a l’Emprenedoria Social – el que ha rebut l’Horta de Santa Clara– i el Premi a la Innovació en el Camp Social.

premibañeres3

premibañeres2

El projecte de l’Horta de Santa Clara, que es duu a terme en aliança amb la Cooperativa Tarpuna, és un exemple de producció hortícola i social de verdures i hortalisses ecològiques als terrenys del monestir de Santa Clara de Fortià (Alt Empordà), amb els criteris del conreu ecològic i amb l’objectiu de generar i consolidar 4 llocs de treball per a persones amb risc d’exclusió social i discapacitat. El jurat del premi ha destacat el caràcter innovador i emprenedor del projecte, el seu compromís social i la voluntat de superació i d’obrir nous camins en l’àmbit de l’acció social.

premibañeres4