Actualitat

28/04/2014

El segon i tercer premi del concurs de curmetratges sobre exclusió social de Càritas parlen d’Itaca

premicaritas

La història del Joan i de l’Alejandro, d’una banda, i la de l’Amine, de l’altra, captiven els estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Ramon Llull que participen al concurs

El premis del I Concurs de curtmetratges sobre pobresa i exclusió social de Càritas Diocesana de Barcelona ha fet que la història de 3 persones que viuen a Itaca centrin els vídeos que han guanyat el segon i el tercer premi.

“‘L’Odissea’ va ser el viatge que va haver de recórrer Ulisses per arribar a Ítaca. L’esperit de superació que es desprèn d’aquesta història és el mateix que tenen les persones que viuen al pis d’Itaca, de la Fundació Acollida i Esperança. “Per poder arribar a estar bé, s’ha d’acceptar el nostre passat i a partir d’aquí pensar en el nostre futur”, ha explicat la Mar Gimeno. La Sara Casanovas i la Barbara de Barnola, han estat les altres dues autores del curtmetratge centrat en aquest recurs de la Fundació i que ha merescut el segon premi en el concurs. El Joan i l’Alejandro que viuen a Itaca, i l’Esther Borrego, la coordinadora del pis, en són els protagonistes. Podeu llegir l’argumentació del projecte, aquí.

Per altra banda, “l’Amine ha tingut una vida molt difícil i vam creure que seria bo que la gent conegués la seva historia”, ha explicat la Clara Franch, una de les directores del curtmetratge ‘La vida d’Amine’. El Martí Vilagut i la Gemma Capdevila, els altres dos directors, han afegit que “el somni de l’Amine seria tornar al seu país”. De nou, la Fundació Acollida i Esperança i en aquest cas, el Mohamed el Amine Azaiz, com a resident al pis, i l’Anna Coca, educadora a Itaca, protagonitzen aquesta història que ha merescut el tercer premi del concurs de curtmetratges sobre pobresa i exclusió social que ha organitzat Càritas Diocesana de Barcelona. També podeu llegir l’argumentació del projecte en aquest enllaç.