Actualitat

14/03/2014

Dos residents del Convent i un ex-resident i actual treballador fan una xerrada a l’Institut de Verges sobre drogues

xerradaConventIES2_retallat

José Gutiérrez, Víctor Martín i Jesús González parlen a nois i nois d’entre 13 i 15 anys sobre els riscos de consumir drogues i responen els dubtes dels alumnes

Des de fa dos anys, residents i treballadors del Convent dels Franciscans dediquen un matí del seu temps a fer sensibilització i prevenció contra les drogues als alumnes de segon i tercer d’ESO de l’Institut de Verges. L’equip directiu del centre els demana que vagin a fer una activitat amb els joves per explicar-los com van començar a consumir i quina ha estat la seva trajectòria vital arran d’això.

D’aquesta manera, José Gutiérrez i Víctor Martín, residents al Convent dels Franciscans, i Jesús González, exresident i actualment monitor del Convent, van relatar la seva experiència vital amb el primer contacte amb les drogues (cannabis, alcohol, drogues més dures…) a la mateixa edat dels alumnes. Escoltar de primera mà la història d’algú real que ha caigut en l’addicció, que després va delinquir, que va entrar a presó, que va agafar el VIH, que ha tingut amics que han mort pel camí és un revulsiu per a joves que, algun d’ells, ja possiblement han començat a consumir-ne algun cop.

Després de la xerrada es va fer un torn obert de preguntes on els estudiants van interessar-se per la seva vida actual, pels motius que els van portar a la droga o per la medicació que prenen. Tot plegat, una activitat molt interessant per conèixer el risc que suposen aquestes substàncies.