Actualitat

21/01/2014

Pilar Casanova, voluntària de Can Banús, protagonista d’un reportatge de Catalunya Cristiana sobre el voluntariat

capturaarticlePilarCasanova

Barcelona serà aquest 2014 la Capital Europea del Voluntariat, iniciativa que té per objectiu promoure el voluntariat en l’àmbit local a través del reconeixement a aquells municipis que donen suport i mantenen una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme, tal com assenyalen les recomanacions de l’Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa. La publicació Catalunya Cristiana ha elaborat un reportatge amb històries reals de voluntaris catalans i ha triat la Pilar Casanova com a exemple.

“Pilar Casanova Domènech, de 72 anys, és diplomada en Infermeria. És voluntària de la Fundació Acollida i Esperança. «La meva tasca cada setmana —informa— és preparar la medicació de les persones que viuen a Can Banús (Badalona) i ajudar en les tasques d’infermeria que calgui. També dono un cop de mà a algunes d’elles perquè puguin fer activitats fora del centre, les acompanyo a algun taller o les ajudo amb les seves aficions. Però la part més important és conversar amb elles, escoltar-les, donar-los escalf i contribuir per tal que se sentin bé.»

La Pilar dóna a conèixer que, de voluntariat, «n’he fet tota la vida. Des de jove he participat en entitats ben diverses i sempre he ocupat el temps que em sobra fent tasques de voluntariat. M’agrada sentir que amb el meu temps puc ajudar una mica els altres; em fa sentir bé i faig bé. Per a mi, com a persona, els valors de la justícia i l’amor es concreten en accions tan petites com una abraçada a algú que la necessita»”

Podeu seguir llegint l’article aquí.