Actualitat

02/01/2014

Can Banús, referència de bones pràctiques en un article sobre confidencialitat en educació social de la Revista d’Intervenció Socieducativa de la Fundació Pere Tarrés

revistaeducaciosocial

Carlos Sánchez-Valverde, professor d’Educació Social de la Universitat de Barcelona, ha triat el model del Pla d’Atenció Individualitzat (PAI) com a exemple de bon tractament de les dades confidencials en l’educació social

El número 55 de la Revista d’Intervenció Socieducativa de la Fundació Pere Tarrés, titulada ‘Crisi, moviments socials i transformació social’, inclou un article tècnic d’anàlisi sobre els informes dels educadors socials, la confidencialitat i el tractament de la informació a què accedeixen els professionals sobre les persones amb qui treballen.

Elaborat per l’educador social i professor d’Educació Social de la UB, Carlos Sánchez-Valverde, el text assenyala com a bona pràctica la participació de l’usuari en l’elaboració del Pla d’Atenció Individualitzat (PAI), fent-lo protagonista del seu propi procés. Per altra banda, el fet que els mateixos usuaris en tinguin una còpia és un exemple de transparència en la informació que es fa servir, és a dir, que les persones que viuen a les llars residència son coneixedores d’allò que fa i pensa l’equip d’educadors socials i, fins i tot, participen activament en la seva concreció.

Podeu llegir l’article sencer aquí.