Actualitat

27/12/2013

Més de 350 persones passen per l’estand de la Fundació a la Fira Solidària de Nadal de Barcelona

firaentitatsdes1318

L’entitat va donar a conèixer el projecte de l’Horta de Santa Clara i els productes d’artesania que es fan a les llars residència i va ampliar la seva xarxa de contactes amb altres centres especials de treball

Per primera vegada, la Fundació Acollida i Esperança ha participat a la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social que organitza l’Ajuntament de Barcelona, en la que ha estat la seva segona edició. 10 dies en què 34 entitats que es dediquen a la reinserció sociolaboral de persones amb discapacitat o altres col·lectius vulnerables mostren els seus productes i expliquen els projectes socials que hi ha al darrera. Les paradetes s’ha situat als Jardinets de Gràcia i han rebut la visita d’un nombrós públic interessat en conèixer les activitats de les entitats i també, per descomptat, en els productes exposats a la venda.

firaentitatsdes1306

La valoració ha estat molt satisfactòria perquè més de 350 persones han passat per l’estand de la Fundació i han conegut millor els nostres projectes i línies de treball i, a la vegada, hem pogut també conèxier altres models i fer contactes per a possibles nous projectes. La Fundació ha donat a conèixer l’Horta de Santa Clara, un projecte de producció hortícola i social de verdures i hortalisses ecològiques als terrenys del monestir de Santa Clara de Fortià (Alt Empordà), respectant el medi ambient i el territori i amb l’objectiu de generar llocs de treball per a persones amb discapacitat. Actualment ja treballen 3 persones a la finca amb el conreu de les terres.

El projecte de l’Horta de Santa Clara es fa en col·laboració amb la Cooperativa Tarpuna  i el seu model d’hort social. La Fundació hi aporta la seva expertesa en inserció laboral i seguiment social i la Cooperativa Tarpuna, la seva expertesa en explotacions agroecològiques. A més de l’Horta, també s’ha exposat a la fira l’artesania que es fa a les llars residència, com ara la feina de vímet del Convent o les bufandes de llana a mà que fa en Tunko.

firaentitatsdes1332

El dia de la inaguració oficial, l’alcade de Barcelona, Xavier Trias, va visitar la parada de la Fundació i es va interessar per la producció de l’hora ecològica de Fortià.