Actualitat

02/12/2013

La Fundació Acollida i Esperança rep el VIII Premi Odontologia Solidària

IMG_0040

En un acte el passat divendres a Granollers, el pare Josep Costa  ha recollit el guardó per la contribució a millorar la salut bucodental de les persones amb exclusió social a través de SOPS

Coincidint amb les jornades de formació que Odontologia Solidària ha celebrat a Granollers, s’ha celebrat el lliurament del VIII Premi Odontologia Solidària que enguany l’entitat ha decidit atorgar al pare Josep Costa com a representant de la Fundació Acollida i Esperança. L’entitat ha triat el pare Costa per la seva contribució a favor de la salut bucodental de les persones amb el VIH/sida, sense mitjans econòmics o en situació d’exclusió social.

Des de l’any 1998, la Fundació Acollida i Esperança i Odontologia Solidària treballen conjuntament en el projecte SOPS, un servei odontològic orientat a l’atenció de les persones amb exclusió social i VIH/Sida i àmpliament reconegut. Durant aquests 15 anys, SOPS ha atès més de 4.000 persones i ha desenvolupat la seva feina a la clínica situada a Badalona on treballen 7 odontòlegs voluntaris, un protètic i un higienista. Durant el 2012 va fer 654 tractaments a 348 pacients i de gener a setembre de 2013 ja s’ha tractat un total de 242 pacients.

A més d’oferir assistència odontològica bàsica, SOPS compta entre els seus objectius implicar i motivar als pacients per afavorir la seva atenció personal de la boca i els hàbits higiènics, així com contribuir a la millora de la convivència social i relacional de les persones que fan servir aquest servei, incidint molt especialment en la recuperació de l’autoestima dels usuaris. I tot plegat afavorir la reinserció social d’aquestes persones.