Actualitat

28/11/2013

Manifest del IV Congrés del Tercer Sector Social: ‘Avançar en igualtat i drets socials’

congrestercersectorsocial

“Convocats per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, prop de 2.000 persones ens hem reunit els dies 27 i 28 de novembre de 2013 a Barcelona en el IV Congrés del Tercer Sector Social amb el lema “Avançar en igualtat i drets socials”. En un moment en què veus diverses qüestionen la viabilitat d’aquest objectiu, en què els recursos disminueixen mentre les necessitats socials augmenten, i en què les entitats socials afrontem dificultats creixents per seguir treballant al servei dels més vulnerables, hem volgut reafirmar que no renunciem de cap manera al nostre horitzó de construir una societat amb més cohesió i amb més benestar.

Durant dos dies hem debatut i reflexionat sobre els canvis que ens cal impulsar, dins i fora del Tercer Sector Social, per seguir construint una Catalunya social en el nou escenari que avui ens toca viure. Un escenari marcat per l’increment de les desigualtats (els més rics guanyen avui 6 vegades més que els més pobres, quan l’any 2005 la diferència era de 4,5 vegades) i l’augment de la pobresa i la precarietat (tenim 620.000 aturats, el 36% dels quals no tenen cap tipus d’ingrés, i la pobresa severa ja afecta un 8% de la població de Catalunya).”

Podeu seguir llegint el manifest en aquest enllaç i la web de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.